Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Melje asfalt: Upoznajte najbolesniju preradu Bugattija (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Nakon što su sami promijenili ulje na Veyronu, sada su otišli par koraka dalje.

Promjena ulja s razlogom na Veyronu košta koliko i novi automobil kompaktne klase. Još je čvršći razlog što automobil ima pogon na sve točkove, a to je 16-cilindrična zvijer s preko 1.000 KS koje treba prenijeti na podlogu.

Pogon na sve točkove je tu više nego dobrodošao, prenosi Index.hr. No, ne i ako se pita momke iz Royalty Exotic Cars koji veoma vole paliti gume. Stoga je šef prije spomenute tvrtke, Houston Crosta, odlučio napraviti preradu koju nitko prije nije radio na Veyronu. Da, Veyron je ostao bez pogona na sve točkove. Vlasnik misli da je uklanjanjem teškog pogona automobil osjetno brži. Teško, ali da je zabavniji svakako jest.

Momci možda nisu najbistriji u izboru prerade, ali im zato znanja i nadasve hrabrosti ne nedostaje. Realno dosta kompliciranu modifikaciju odradili su u rekordnom vremenu uklonivši diferencijal i ostale dijelove. I da, nakon što je posao odrađen nije se upalila nikakva lampica, koja bi signalizirala kvar. U svakom slučaju bilo bi zanimljivo vidjeti službeni komentar Bugattija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: