Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Krajiška zmija: Tuzlak treći na brdskoj auto trci u Cazinu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda u Cazinu je održana 19. brdska trka “Krajiška zmija” u organizaciji Auto moto karting klub “AMK-EXTRASPORT” Cazin. Trka se bodovala za Šampionat Centralno Europske Zone (CEZ), Šampionat Republike Hrvatske i Šampionat Bosne i Hercegovine. Nastupio je 91 takmičar, razvrstan u odgovarajuće grupe i klase, a trku je završio 81 vozač.

SAK SPArK Tuzla je predstavljao Armin Mujkanović kojemu je ovo bio i prvi nastup sa novim vozilom Zastava Yugo, sa kojim nastupa u istoj klasi kao i do sada tj. E1-14.

Konačni plasman je određen zbirom vremena ostvarenih na dvije vožnje stazom dugačkom 3.870 metara, a najbrži i ujedno i najuspješniji je bio mađar Laszlo Szasz koji nastupa za AK Dubrovnik racing i koji je sa svojim Reynard Zytec F3000 osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu pri tome postavivši i novi rekord staze koji sada iznosi 2:08.824.

  • Armin Mujkanović (Zastava Yugo) je nakon solidnog vremena na subotnjem treningu i kraćeg upoznavanja sa novim vozilom odvozio dvije ujednačene vožnje te je oba puta stazu prešao za 2 minuta i 49 sekundi što je bilo dovoljno za 3. mjesto u klasi E1-14. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: