Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iskusni vozači se ne mogu složiti oko toga ko ima prednost u ovoj raskrsnici

Preuzmite sliku

Popularno

Koliko vremena je prošlo od vašeg polaganja vozačkog ispita? 

Facebook stranica Prometne zgode i nezgode, koja objavljuje brojne situacije s cesta, sad je objavila novi slučaj raskrsnice u kojima vozači ne mogu uspostaviti dogovor oko toga ko ima prednost, piše 24.hr.

Sjećate li se zanimljivih i teških ilustracija raskrsnica i pravila prvenstva prolaza koje ste neumorno iščitavali spremajući se za polaganje vozačkog ispita? Koliko često, baš pratite pravila prvenstva prolaza, a koliko se oslanjate na svoje iskustvo manevrisanja volanom?

Provjerite svoje znanje u ponuđenoj ilustraciji raskrsnice

 • U komentarima se nisu uspjeli složiti oko toga ko ima prednost

  “Crveni pa žuti, osim ako je hitna i želim da joj dam prednost, iako ja i dalje imam prednost.” napisao je jedan korisnik društvene mreže Facebook.

  “Crveni ima prednost, osim ako je žuti hitna pomoć pa bi trebalo dati prednost, ali ako je uključena rotacija ne znači da ima prednost. Na drugima je hoće li ga propustiti.” dodaje drugi.

  “Svi koji su odgovorili da crveni ima prednost, molim da vrate vozačku, kako ne bi nekoga ubili na cesti.” apelira, još jedan korisnik u komentaru objave.

  Odgovor je, ipak jednostvan, prema obrazloženju stručnjaka

  “Kada vozila ugledaju vozilo hitne pomoći moraju se zaustaviti, te ju propustiti. Kada se vozilo zaustavi, onda hitna pomoć tek može skretati lijevo” – objasnio je Goran Husinec, saobraćajni stručnjak i vještak za promet.

  Ako ste mislili da je ovdje priči nije kraj, varate se: na ovaj odgovor stručnjaka, nadovezuju brojni komentari onih koji se ne slažu sa stručnim mišljenjem. Šta vi kažete: Ko, stvarno ima prednost? (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje