Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo šta se dobije kad spojite nespojivo: BMW-ovu kockicu, Yugo i VW Scirocco

Preuzmite sliku

Popularno

U vrijeme kad je Golf GTI dominirao u domeni kompaktnih hot-hatch modela, BMW je stvarao neki novi kult predvođen M3. 

Kockica je dobila niz atraktivnih izvedbi uključujući i one karoserijske te je s punim pravom ušla u legendu. Neki su ipak mišljenja da je nedostajala i jedna kompaktna Hatchback izvedba ili barem coupe koji bi vukao na Alfu Sprint.

Abimelec Design nudi pogled na upravo jedan takav prijedlog. Prema njihovoj objavi inspiraciju pronalaze u različitim automobilima tog doba poput Volkswagena Scirocco, ali i nama puno bližeg i poznatijeg Yuga.

Razvučen u pravi liftback ovaj automobil pokazuje neke nesavršenosti poput razmaka između prednjih vrata i blatobrana, pa i prevelikog razmaka između osovina, ovakav bi model u konačnici mogao sasvim dobro kotirati.

Bio bi zanimljiva opcija svima kojima je limuzina nedovoljno praktična, a karavan nedovoljno atraktivan. Jedino bitno bi bilo da ostanu stražnji pogon, opcija šest-cilindričnog motora, te dakako prepoznatljive prednjice.

Na renderu možemo vidjeti zamišljeni 125i koji bi pokretao M20 2.5-litreni motor sa 170 KS. Time bi bio itekako žestoka konkurencija spomenutom Golfu GTI. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,