Četvrtak, 24. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upoznajte najtužnijeg mačka na internetu (VIDEO)

Popularno

Upoznajte BenBena, najtužnijeg mačka na internetu. BenBen je dovezen u sklonište za životinje s teškim povredama kralježnice, dubokim ranama i deformiranim uhom. Pretpostavlja se da je miceka napala neka veća životinja i šansa da preživi mu je bila užasno mala.

Veterinari su donijeli tešku odluku da ga je najbolje uspavati, a BenBen kao da je osjetio da će neko uskoro umrijeti. Bio je strašno tužan, odbijao je jelo i piće i iz dana u dan sve jače propadao. Taman kada je micek htio odustati od života, jedna dobra žena s velikim srcem čula je njegovu priču.

Dan prije dogovorene eutanazije, ona je došla po njega u sklonište i odlučila mu pružiti dom i ljubav. Nakon samo nekoliko sati provedenih s ovom divnom ženom, BenBen je živnuo, čak se i nasmijao, kao da je znao da je dobio priliku za nov i sretan život.

Preo je i mazio se svaki dan sa svojom novom ljudskom mamom, trudio se pokazati da je vrijedan života i ljubavi. Iako su veterinari mislili da micek nikada neće prohodati, on je svima dokazao suprotno i u svega nekoliko sedmica je počeo jurcati i trčati kao svaka druga zdrava maca.

I tako sa samo malo ljubavi, od najtužnijeg mačka na svijetu BenBen je postao najsretniji. Pružite i bolesnim i ranjenim životinjama priliku za sretan život, one će vam biti neizmjerno zahvalne! (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: