Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prekršili pravila safarija: Snimak porodice turista koja bježi od čopora geparda postao viralan (VIDEO)

Popularno

Snimak porodice turista koja bježi od čopora geparda pošto su napustili svoje vozilo u nacionalnom parku u Holandiji vidjeli su milioni korisnika YouTubea.

Snimak, koji je napravljen u ponedeljak u nacionalnom parku Bekse Berge, prikazuje porodicu koju su holandski mediji identifikovali kao Francuze, kako izlazi iz kola da bi se iz blizine divili gepardima.

Očigledno ignorišući koncept safarija, sa životinjama koje poluslobodno žive i prilazi im se u krugovima, porodica je mačkama prišla na nekoliko desetina metara.

Robin Graf, koji je snimio scenu, još uvijek je „šokiran“ događajem. „Umalo smo prisustvovali kasapljenju cijele porodice“, rekao je on za televiziju NOS.

Prema njegovim riječima, on i njegova majka su „pokušali da daju znak porodici da se vrati u auto ali bez uspjeha“.

“Robin je snimao geparde kako leže pod drvećem kada je francuski auto stigao iza nas. Oni su u rukama imali hranu i piće za piknik“, rekla je Robinova majka Silvija.

Iako u prvom trenutku nepomični, gepardi su napali. Poslije nekoliko „zastrašujućih trenutaka“, porodica, s jednim malim djetetom i više odraslih, ušla je u kola, „nekim čudom nepovrijeđena“.

Snimak je „šokirao“ i osoblje parka, koje je izrazilo „duboko žaljenje jer su ljudi o kojima se radi ignorisali uputstva“. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje