Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roland Garros: Odlična igra bila nedovoljna, Džumhur poražen od Lopeza

Preuzmite sliku

U meču 1. kola Roland Garrosa naš najbolji teniser Damir Džumhur snage je odmjerio sa neugodnim Špancem Felicianom Lopezom, koji zauzima 26 mjesto na ATP ljestvici.

U prvom setu, Džumhur je pružio dobar otpor. U petom gemu Damir je imao i breake priliku koji nažalost nije iskoristio. Prvi set pripao je Lopezu rezultatom 3:6.

U drugom setu izjednačena borba za svaki poen, a set je obilježio i kratki prekid meča zbog kiše. Nakon rezultata 6:6 drugi set otišao je u tiebreak u kojem je Džumhur na samom početku uspio napraviti mini-break a imao je vodstvo 4:1, a zatim i 8:7 te servis za izjednačenje. Ipak dvije neforsirane greške Lopez koristi i drugi set okončao je u svoju korist (8) 6-7.

Tiebreak u drugom setu prilično je iscrpio Džumhura, pa je tako tokom trećeg seta našem najboljem teniseru, ponestalo je snage i koncetracije što je njegov protivnik iskoristio na najbolji mogući način i treći ujedno i posljednji set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

Španac Lopez opravdao je ulogu favorita protiv našeg tenisera, iako smo svi priželjkivali iznenađenje u ovom meču to se nije dogodilo. Uprkos porazu Džumhur je bio dostojan protivnik dvadesetšestom teniseru svijeta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje