Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur zaustavljen u osmini finala Bukurešta

Preuzmite sliku

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je danas doživio poraz od Marca Cecchinata (ATP 99.) rezultatom 2:0 u setovima i tako okončao svoj nastup na ATP turniru u Bukureštu u osmini finala.

Tokom prva tri gema u prvom setu oba tenisera su propustila šansu da naprave brejk, pogotovo se to odnosi na Damira koji je imao čak četiri brejk lopte pri rezultatu 1:1.

Potom je uslijedio period igre gdje su oba tenisera imala jako dobre servise da bi pri rezultatu 4:3 za Cecchinata, Damir izgubio servis što je Italijan iskoristio te svojim servisom osvojio set sa 6:3.

Cecchinato je i u drugom setu prvi došao do brejka i poveo sa 2:1, ali je Džumhur odmah uzvratio istom mjerom i poravnao na 2:2. Serija brejkova je nastavljena, pa je Italijan došao do 3:2, pa potom i 4:2, da bi zatim uslijedila bolja igra našeg tenisera koji je preokrenuo rezultat i poveo sa 5:4. Do kraja seta su oba tenisera čuvala svoj servis, pa je uslijedio tie-break. Tamo se bolje snašao italijanski teniser, koji je slavio sa 7:3 i tako došao do konačnog trijumfa i plasmana u četvrtfinale.

Ovo je bio treći duel Cecchinata i Džumhura, te prva pobjeda Italijana koji trenutno zauzima 99. mjesto na ATP rang-listi, dok je Damir na 82. mjestu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,