Četvrtak, 21. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Damir Džumhur u Zenici predvodi tim protiv Poljske

Popularno

Gradska arena u Zenici bit će domaćin narednog susreta najboljih tenisera Bosne i Hercegovine protiv reprezentacije Poljske, koji će odigrati  od 3. do 5. februara 2017. godine.

Upravni odbor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o domaćinstvu meča prvog kola Davis Cup-a, i nakon odlično organiziranog meča protiv Tunisa, ponovno se opredijelio za Zenicu.

Selekciju Bosne i Hercegovine će prema najavama predvoditi trenutno najbolji bh igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, prenosi Fena.

“Naša selekcija se prvi put plasirala u Prvu skupinu EA zone i s ponosom možemo kazati da će Zenica biti domaćin našim najboljim teniserima u ovom historijskom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za organizaciju tog meča, i kao nagrada za sve to ukazano nam je povjerenje od Upravnog odbora saveza za organizaciju meča s Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtjevati viši stepen angažiranja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit polažiti s najvišom mogućom ocjenom”, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Prema najavama nastupiti će najbolji teniseri Bosne i Hercegovine i Poljske, a za sutra, petak 2.decembra, najavljeno je službeno potpisivanje ugovora o domaćinstvu ovog meča, koji će potpisati direktor Arene Feđa Jovanović i direktor Davis Cup selekcije BiH Senad Hadžimešić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,