Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

RS BiH: Imenovanje novog selektora bh. rukometaša 20. augusta

Preuzmite sliku

Iako su se pojavile informacije u pojedinim bh. medijima da je Bilal Šuman već imenovan za novog selektora muške rukometne reprezentacije, Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, za Anadolu Agency (AA) je demantovao ovu informaciju.

“Novi selektor rukometne reprezentacije BiH biće imenovan 20. augusta na sjednici Izvršnog odbora u Mostaru. U ovom trenutku niko nije zvanično izabran za selektora. Istina, postoji prijedlog Stručne komisije da to bude Bilal Šuman, ali o tome tek treba da raspravljaju članovi Izvršnog odbora. Na konkurs za selektora prijavio se osim Šumana i Zdravko Medić, a Stručna komisija je nakon što je razmotrila prijave iznijela svoj prijedlog”, jasan je Karačić.

Ukoliko bude imenovan za selektora Šuman će na klupi bh. rukometaša naslijediti Dragana Markovića, čovjeka koji je nacionalni tim BiH odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, što je prvo i za sada jedino veliko takmičenje na kojem je zaigrao. Šuman je tokom svoje igračke karijere ostavio veliki trag u danskom velikanu Koldingu, gdje i danas radi u stručnom štabu kao pomoćnik Špancu Carlosu Ortegi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,