Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borba za Premijer ligu: Rukometaši Slobode nanijeli prvi poraz Gračanici u gostima

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometaši RK Sloboda Tuzla nanijeli su prvi ovosezonski poraz ekipi Gračanice, u okviru 10.kola Prve lige FBiH-sjever. Solari su uspjeli slaviti rezultatom rezultatom 23:24 (12:10).

Ljubitelji rukometa u punoj dvorani mogli su vidjeti jednu jako dobru utakmicu, u kojoj su, puni plijen iz Gračanice odnijeli rukometaši Slobode. Tokom većeg dijela susreta domaći su bili dosta bolji, prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 12:10 u korist domaćih. U 40. minuti susreta Gračanlije su na svom kontu imali višak od četiri gola razlike 16:12. Mađutim, u trenucima kada se utakmica “lomila” gosti su uspjeli da održe prednost i ostvare zlata vrijednu pobjedu koja ih ponovo vraća u ozbiljnu trku za povratak u društvo najboljih.

– Domaćin je bio favorit, nama bi uspjeh bio i jedan bod. Najavili smo, ako nam se ukaže prilika, pokušat ćemo iznenaditi Gračanlije, to smo i učinili, ova pobjeda nam je vjetar u leđa da ostvarimo cilj a to je povratak u društvo najboljih, za tuzlanski.ba istakao je Amar Husejnović, desno krilo Solara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,