Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igor Emkić u prvoj borbi na K-1 turniru u Mejdanu savladao Italijana Giuseppa de Domenica (FOTO)

Preuzmite sliku

Tuzlanski K-1 borac Igor Emkić u prvoj borbi na K-1 turniru “World Grand Prix Euro” za kickboxere u kategoriji do 85 kilograma koji se večeras održava pred oko 4.000 gledalaca u Velikoj dvorani Mejdan savladao je svog prvog protivnika Giuseppa de Domenica iz Italije.

Emkić je Domenica savladao sudijskom odlukom nakon tri runde uz gromoglasnu podršku publike u Mejdanu. Tuzlanski borac pokazao je već u prvoj borbi kako silno želi osvojiti pojas pobjednika turnira i pokazati kako spada u sami vrh svjetskog kickboxa.

Ukoliko želi do pobjede Igor Emkić mora savladati dva naredna protivnika čija će imena biti poznata nakon prvog kruga borbi.

Prije Emkića rukavice su ukrstili Nikola Noveski iz Srbije i David Radeff iz Francuske pobjeda je nakon tri runde također sudijskom odlukom pripala borcu iz Francuske.

U trećoj borbi večeri borac iz Hrvatske Agron Preteni nakon tri runde odlukama sudija pobijedio je Imanola Rodrigueza iz Španije.

Podsjećamo, karakteristika ovog turnira je da će se borci tokom jedne večeri morati boriti čak tri puta, a pobjednik turnira pored prestižnog pojasa osvaja novčanu nagradu od 15.000 dolara. Borac koji izgubi u finalu će osvojiti nagradu od 5.000 dolara, dok će treći i četvrti biti nagrađeni sa po 2.500 dolara. (Tuzlanski.ba / Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje