Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho: Odbrana Uniteda treba biti uzrujana zbog naših napadača

Preuzmite sliku

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda nakon sinoćnjeg remija (1:1) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope u gostima kod Anderlechta kritikovao je svoje napadače. Kazao je da bi odbrana Uniteda trebala biti uzrujana zbog igrača iz vrha napada, koji su propustili niz prilika da zatresu mrežu protivnika.

United je poveo golom Henrikha Mkhitaryana u 36. minuti, da bi domaćin izjednačio četiri minuta prije kraja utakmice pogotkom Leandera Dedndockera.

“Rezultat je pozitivan. Igrati revanš kući sa prednošću gola u gostima je dobro u svakom slučaju. Ipak, mislim da smo trebali ostvariti mnogo bolji rezultat i možemo kriviti samo sebe što ga nismo ostvarili. U drugom poluvremenu smo igrali ležerno, nismo imali napadački instinkt i lako smo gubili lopte u previše navrata. Sami smo zaustavljali naše kontra napade lošim dodavanjima i dozvoljavali rivalu da razvije svoje kontra napade“, kazao je Mourinho i dodao:

“Srećom, naši odbrambeni igrači su bili potpuno u utakmici i riješili dosta problematičnih situacija. Ali, da sam napadač Uniteda bio bih jako uzrujan zbog napadača, jer su mogli da potpuno ‘ubiju’ utakmicu, a nisu.“

Revanš utakmica Manchester United – Anderlecht igraće se 20. aprila na Old Traffordu. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: