Srijeda, 20. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odabrali stručnjaci: Ovo je najbolja zemlja za odmor u 2017. (FOTO)

Španija je najviše “profitirala“ od turista koji su odlučili zaobići putovanja na Bliskom istoku i određene dijelove Zapadne Evrope zbog sigurnosnih briga.

Svake dvije godine World Economic Forum objavljuje izvještaj o prijateljskim zemljama za putovanja. Ove godine izvještaj zadire u kvalitete zbog kojih je neka destinacija primamljiva turistima, kao što su dobri higijenski uslovi, sigurnost, infrastruktura i prirodni resursi.

S obzirom na te parametre, World Economic Forum rangirao je 136 svjetskih zemalja, a drugi put zaredom Španija je zasjala na prvom mjestu. Ova evropska zemlja prestižnu je titulu dobila zahvaljujući kombinaciji kulturnih i prirodnih kvaliteta, lake dostupnosti i jake turističke infrastrukture.

Nakon Španije najboljom zemljom za odmor World Economic Forum proglasio je Francusku, Njemačku, Japan i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Na šestom mjestu ljestvice našle su se Sjedinjene Američke Države, a sedmo mjesto rezervirano je za Australiju. Top 10 završava Italija, Kanada i Švicarska. (Punkufer.hr)

Top 10 najboljih zemalja za putovanje u 2017:

1. Španjolska
2. Francuska
3. Njemačka
4. Japan
5. Ujedinjeno kraljevstvo
6. SAD
7. Australija
8. Italija
9. Kanada
10. Švicarska

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,