Utorak, 27. lipanj 2017.
Preuzmite sliku

U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode (FOTO)

Štab civilne zaštite Općine Kladanj na jutros održanoj vanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača i niske temperature.

Visina snježnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom je premašila 60 cm. Posebno su ugrožene mjesne zajednice Tuholj, Brateljevići i Tarevo te povratnička naselja u Stuparima i Kladnju. Kako je navedeno na sjednici Štaba CZ, postoji opasnost da bi naglo topljenje snijega moglo donijeti poplave i klizanja tla, što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.Zbog težine snijega često dolazi do lomljenja i padanja stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama, navode iz ove Općine.

Visina snježnog pokrivača i niske temperature prouzročile su brojne probleme- od nestanka struje u nekoliko naseljenih mjesta do značajne materijalne štete na poljoprivredi a posebno u voćarstu gdje su evidentne najveće štete u nasadima jagodičastog voća koji su u pojedinim dijelovima općine u potpunosti uništeni. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,

    Komentari na objavu:

    NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Tuzlanski.ba. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Tuzlanski.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.