Četvrtak, 21. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Polupali stakla na objektu, policajca teško povrijedili i nakon hapšenja prijetili službenicima da će ih ubiti

Policijskoj stanici Sokolac prijavljeno je da je nepoznati izvršilac ili više njih u ulici Jove Jankovića, opština Sokolac, polomio prozorska stakla na ugostiteljskom objektu.

Tokom operativnog rada policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ dovode lica D.G. (1995) i M.M. (1996) iz Sokoca, koja zatiču u navedenoj ulici, te prilikom lišenja slobode lice D.G. napada policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Nakon što su oba lica lišena slobode, D.G. nastavlja da prijeti policijskim službenicima da će nakon napuštanja službenih prostorija, lišiti života i njih i njihove porodice, te zapaliti njihovu imovinu.

O događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio vršenje uviđaja lica mjesta, kao i preduzimanje svih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnih djela „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“. „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.
Policijska uprava Istočno Sarajevo osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih i sličnih ponašanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,