Četvrtak, 26. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio snimak opasne vožnje, vozač kamiona identifikovan i kažnjen (VIDEO)

Čitatelj portala Tuzlanski.ba mobilnim telefon zabilježio je u najmanju ruku bahatu i nadasve opasnu vožnju teretnih kamiona na putu Tuzla – Bijeljina.

Nepoštivanje saobraćajnih propisa kao što je radnja preticanja na dijelu puta gdje je iscrtana puna linija očigledna je na snimku koji je zabilježio čitatelj.

Ovakvom vožnjom neodgovorni vozači dovode u opasnost i sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

“Ovakvi vozači kamiona su ubice za volanom, bilo je jezivo voziti se iza njih i to sve posmatrati. Nadam se da će nakon vaše objave, policija nešto poduzeti” – napisao je čitatelj u poruci koju smo dobili uz video snimak.

Nakon objave, redakciju portala Tuzlanski.ba kontaktirali su iz MUP-a TK, a nedugo nakon toga uslijedilo je i saoopštenje o poduzetim mjerama:

– Na vašem portalu je dana 05.06.2017.godine objavljen video u kojem je od strane čitatelja zabilježena opasna vožnja tmv. na dionici magistralnog puta Tuzla – Bijeljina na području grada Tuzla, odnosno nepoštivanje saobraćajnih propisa koje se ogleda u preticanju drugog teretnog vozila na dijelu puta gdje je vidno iscrtana puna uzdužna linija na prevoju Banj Brdo. Službenici Policijske uprave Tuzla – Policijske stanice Istok su nakon objave ovog videa poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te identifikovali vozača predmetnog teretnog vozila B.C., protiv kojeg je dana 11.07.2017.godine napisan prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz člana 63. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, navodi se iz Press službe MUP TK-a.Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,