Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

“‘Živući dinosaur”: Društvene mreže oduševila ogromna riba snimljena u rijeci

Preuzmite sliku

Ribari iz Kanade izazvali su veliki interes na društvenim mrežama nakon što je objavljena snimka ogromne jesetre koju su ulovili u rijeci Fraser. 

Ova grdosija ima oko 300 kilograma, a ribar Dan Lallier dao joj je nadimak ”živući dinosaur”, s obzirom da u ovoj rijeci postoji još od doba Jure.- Gledajte ovo, dugačka je oko tri metra i ima oko 300 kilogramaobjasnio je Lallier pratiocima na TikToku.

@yvesbissonsturgeonco One of the largest I’ve ever seen 🐟 #giant #fish #monster #sturgeon #unbelievable #lovetofish #fyp #fishwithyves #bucketlist #fraserriver #guidelife ♬ Forever – Labrinth

– Samo smo je uspjeli označiti, tako da vjerovatno nikada nije bilo ulovljena i sada ćemo je pustiti – dodao je Yves Bisson. Inače mogu narasti i preko 8 metara dužine te žive između 50 i 100 godina, poput ove sa snimka, a inače žive u velikim rijekama i jezerima dok tek neke zalaze i u oceane, prenosi Večernji list.

Na Jadranu pak žive jadranska jesestra te atlantska, no jadranska je manje veličine pa može izrasti do dva metra i do 25 kilograma težine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,