Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Živio s 47 mačaka u kombiju: Spašene su iz zatvorenog kombija u zadnji čas

Preuzmite sliku

Iako su bile izložene ekstremnim vrućinama, sve mačke su spašene i trenutno se oporavljaju. 

Nevjerovatnom prizoru svjedočili su posjetioci odmorišta Goose Creek u Harrisu, u državi Minnesoti. Tamo je bilo parkirano vozilo u čijoj su kabini ostali zatvoreni deseci mačaka. Nakon dojave zabrinutih građana kako su mačke zatvorene u vozilu, a tog dana su zabilježene ekstremne vrućine s temperaturama preko 32 stepena Celzijeva, odmah je reagovala policija.

Pozvana je i organizacija za pomoć životinjama Animal Humane Society te su na koncu spasili 47 mačaka iz “ekstremne vrućine i nehigijenskih uvjeta”. Mačke je na koncu predao vlasnik, koji već neko vrijeme živi s njima u vozilu. On je i prije samog spašavanja predao 14 mačaka lokalnoj organizaciji.

Kapetan Derek Anklan iz ureda šerifa okruga Chisago rekao je da nema kriminalne istrage o ovom slučaju jer su uloženi napori da se zbrine mačke, doznaje portal bringmethenews.com.

O mačkama se brinu, pregledavaju ih i ocjenjuju veterinarsko osoblje i osoblje za ponašanje životinja, saopštio je AHS. Mačke su u rasponu dobi od manje od 1 godine do više od 12 godina i nemaju ozbiljne zdravstvene probleme. One će nakon sterilizacije ući u postupak udomljavanja, prenosi index.hr.

Podsjetimo, pri ljetnim temperaturama boravak u zatvorenoj kabini vozila na suncu je iznimno opasan. Već nakon deset minuta temperatura u kabini skače na 45 stepeni, a nakon 20 minuta iznosi čak 51 stepen te je toplinski uzdar za putnike neizbježan.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,