Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zelena australijska žaba pojela jednu od najotrovnijih zmija na svijetu

Preuzmite sliku

“Bio sam svjedok jednoj od najnevjerovatnijih situacija ikad”, napisao je na svom Facebook profilu Jamie Chapel koji je fotografisao žabu kako jede jednu od najotrovnijih zmija na svijetu.

Zelena australijska žaba čudesno je preživela ujede jedne od najotrovnijih zmija na svijetu, dok je pokušala da je pojede, prenosi nationalgeographic.rs.

Jamie Chapel, vlasnik Snake Take Away and Chapel Pest Control, dobio je poziv iz doma u Stuartu, predgrađu Townsvillea u Australiji. Naime, pozvala ga je jedna gospođa koja je tražila da joj iz dvorišta skloni treću najotrovniju zmiju na svijetu – tajpan ili tigar zmiju (Oxyuranus scutellatus).

Međutim, dok je bio na putu do njenog doma ona ga je još jednom pozvala i rekla da je zmiju upravo pojela žaba, piše Daily Mail.

  • “Dok sam stigao, zmija je već nekoliko puta ujela žabu, ali ju je žaba već skoro bila progutala”, izjavio je Chapel. “Nisam bio siguran da li će žaba preživjeti”, nastavio je, “A i nisam bio siguran da li će je povratiti živu, ponovo kod žene u dvorište, pa sam je ponio sa sobom”.

    Žaba je preživjela i ako se i dalje bude osjećala dobro, za nekoliko dana će biti vraćena u prirodu.

    Jamie Chapel kaže da zelene australijske žabe jedu gotovo sve, ali da tajpani nisu uobičajeni na njenom meniju, jer su u Townsvilleu veoma rijetki. “Bilo je ovo jedno nevjerovatno iskustvo”, rekao je Chapel, koji je fotografije podijelio na svom Facebook profilu. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,