Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Životinje u Zoološkom vrtu rashladile se ledenim poslasticama

Preuzmite sliku

Popularno

Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu dobile su ledena osvježenja u obliku smrznutog voća, a timaritelji neke od njih redovito prskaju svježom vodom kako bi se rashladile uslijed toplinskog vala i rekordnih temperatura koje su zabilježene krajem lipnja i početkom srpnja, javlja Anadolu Agency (AA).

Prstenastorepi lemuri, nosati rakuni i smeđi kapucini dobili su od timaritelja ledene poslastice načinjene od smrznutog voća kako bi se osvježili na temperaturama koje prelaze uobičajene vrijednosti za ovo doba godine.

Osvježenje u bazenu kod smeđih kapucina potražile su i domaće, maksimirske vrane koje su redoviti gosti u zagrebačkom zoo vrtu. Isto tako su i kornjačice i labud potražili osvježenje plivanjem u vodi bogatoj zelenim algama koje su se namnožile na intenzivnom suncu.

Australski emui, koji vole vodeno osvježenje i kupanje u bazenu u sklopu svoje nastambe, uživali su pod mlazom svježe vode kojom ih je poprskala djelatnica zoo vrta koja se brine o njima.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) za danas najavljuje rekordnih 38 stupnjeva za područje Zagreba, a slično vrijeme bilo je i jučer u većem dijelu zemlje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje