Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedan radnik: Vinarija posluje uz pomoć jednog zaposlenog, psa koji isporučuje vino

Preuzmite sliku

Tokom vanrednog stanja prouzrokovanog koronavirusom jedna vinarija u Marylandu pronašla je kreativan način kako da snadbjeva ljude vinom, a ipak ispoštuje sve protokole kućne izolacije.

Vinarija “Stone House Urban Winery” sada posluje uz pomoć jednog zaposlenog, a to je pas Soda, jedanaestogodišnji bokser.

 • Svaki put kada bi neko zazvonio na vrata vinarije, Soda bi radosno skočio da pozdravi gosta. Nažalost, tokom  vanrednog stanja i zabrane izlaska, gosti vinarije više nisu mogli da je posjećuju, što je Sodu veoma rastužilo tako su vlasnici vinarije došli na ovu sjajnu ideju.

  Da bi kupci dobili svoje vino, potrebno je da na vrijeme pozovu vinariju i poruče flaše omiljenog vina. Zatim dolaze na parking i pozivom obavještavaju vinariju da čekaju isporuku. Kada u vinariji prime poziv, navlače prsluk sa vinom na Sodu, a ona trči sa narudžbinom do kupca.

  Čim vidi da vlasnici uzimaju njen prsluk, sprema se za akciju. Čini se da Soda uživa u svom novom zanimanju, baš kao i kupci kada im ona donese vino.

  Soda je postala glavna atrakcija i najpopularnijii pas gradu. Dešava se da ljudi koji nikada nisu dolazili u vinariju, dolaze samo da bi im Soda donijela vino, a to bi ih nasmijalo, što mnogo znači u ovim teškim danima. Vinarija nikada nije imala više narudžbi. Ispostavilo se da korištenje simpatičnog dostavljača može biti i dobar finansijski potez. (cdm.me)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,