Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnica mislila da je bolesna: Maca zbog rijetke mutacije liči na “vukodlaka”

Preuzmite sliku

Brianna Walton je mislila da je njena mačka ozbiljno bolesna kada joj je dlaka s lica počela ispadati, a onda je saznala da je njena mala maca zapravo rijetka vrsta.

Ljubiteljica mačaka Brianna Walton iz Mainea u Sjedinjenim Državama imala je dvije mačke, a jedan od njih je okotila Gracie. Brianna, koja radi kao fotograf, odlučila je je zadržati, ali već nakon pet sedmica je shvatila da nešto nije uredu kad je počela gubiti dlaku.

– Gracie je imala oko pet sedmica kad je počela gubiti dlaku na licu. Onda ju je tokom sljedeće dvije sedmice u potpunosti izgubila pa sam je odvela veterinaru jer sam se zabrinula da je bolesna – ispričala je Brianna.

@graciewolfcat#wolfcat #werecat #lykoi #catsoftiktok #viral #fyp♬ Home – Edith Whiskers

Iako je Brianna bila uvjerena da je njena mačka bolesna, iznenadila se kad joj je veterinar rekao da se radi o rijetkoj genetskoj mutaciji domaćih kratkodlakih mački. 

Riječ je o pasmini Lykoi koja je nastala kao mutacija obične domaće kratkodlake mačke koja nevjerovatno podsjeća na vukodlaka. Lykoi mačke nemaju dlake na šapama i licu zbog čega sliče uvriježenoj verziji vukodlaka, prenosi 24sata.hr.

@graciewolfcatHalloween vibes on fleek. ##wolfcat ##lykoi ##catsoftiktok ##halloween♬ original sound – Anneka Svenska

Nakon što je saznala da je mačka zapravo zdrava, Brianna je na TikToku počela dijeliti njene video snimke i vrlo brzo je postala hit, zahvaljujući svom neobičnom izgledu, piše Mirrror(Tuzlanski.ba)

@graciewolfcatgood morning gracie! ##fyp ##sheesh ##wolfcat ##lykoi ##catsoftiktok

♬ Sheesh Sound Effect Beat – PJ Rose

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,