Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Više od dvadeset godina radi s aligatorima: Trenira ih, hrani, čuva, mazi…

Preuzmite sliku

Floridski biolog Christopher Gillette već više od dvadeset godina radi s aligatorima. Trenira ih, hrani, čuva i mazi, ali i pritom gleda kako da skine društvenu stigmu s predatora kojima se većina nas ne bi približila na manje od dvadeset metara.

“Iznenadili biste se koliko su to inteligentne životinje. Imam puno aligatora koji su bolje dresirani od pasa većine ljudi”, kazao je tokom jednog nedavnoga intervjua taj muškarac, koji inače radoznalima pruža mogućnost da upoznaju te impresivne životinje tokom podvodnih obilazaka.

Doduše, Gillette gostima ne dopušta da čine ono što smije njegova djevojka Gabby Nikolle, a njoj dopušta da se s njima kupa, pa čak ih i mazi s donje strane tijela dok na njih naslanja glavu.

Snimci tih odvažnih trenutaka postali su upravo viralni na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabby 🐾 (@gabbynikolle)

“Hej, pogledajte kako Casper i moja djevojka Gabby plivaju zajedno! Neki dan mi je pomagala tokom obilazaka i odlučili smo zabilježiti nekoliko trenutaka.

Gabby već nekoliko godina radi s aligatorima i naravno da ostalima ne dopuštam da ovako komuniciraju s njim”, napisao je Gillette na profilu na Instagramu i dodao da tokom podvodnih obilazaka posjetioce od aligatora dijeli zaštitna ograda, prenosi net.hr.

Usto je naglasio da su svi aligatori s kojima radi spašene divlje životinje, odnosno da niti jedan od njih nije prethodno odgajan u zatočeništvu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje