Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Video vidre koja mora zagrliti mačića da bi zaspala oduševio internet

Preuzmite sliku

Popularno

Ako tražite nešto što će vam uljepšati dan, video vidre koja grli mačića da bi zaspala je svakako za vas.

Video, naslovljen Vidra ne može spavati bez mačićeva zagrljaja, objavljen na Redditu prikazuje malu riječnu vidru kako leži na dekici s prednjom nogom omotanom oko malog narandžastog mačića.

Snimak je privukao veliku pažnju na Redditu otkako je podijeljen, a skupio je nevjerovatnih 10.300 glasova. Osim toga, mnogi su korisnici u komentarima dali svoje mišljenje o preslatkom dvojcu.

“Svako treba macu za zagrljaj”, “Vezali su se zbog zajedničke ljubavi prema ribi”, “Aww, dva slatka psihopatska ubojice”, “Trebam vidru, tako su preslatke”, samo su neki od komentara oduševljenih korisnika.

Riječne vidre su manje od morskih i obično žive same ili u parovima. Međutim, često se okupljaju u društvenim skupinama. Dok su zajedno, pokazuju razigrano ponašanje, poput klizanja i kopanja duž obala rijeke. Ovo izgleda kao zabava i igra, ali takvo ponašanje jača društvene veze i poboljšava sposobnost lova.

Životinjama se ne smije prilaziti u divljini, a studija iz 2011. pronašla je 39 izvještaja o napadima riječnih vidri na ljude u SAD-u, od kojih se 35 dogodilo nakon 1980. godine. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,