Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Video rastužio mnoge: Ostavio psa uz cestu, on se pokušavao vratiti u auto

Preuzmite sliku

Nadzorna kamera u britanskom Stoke-on-Trentu snimila je trenutak kad je muškarac ostavio psa uz cestu, a video je rastužio mnoge na društvenim mrežama.

“Snimak morate vidjeti da biste povjerovali što se dogodilo, grozno je”, rekla je Natalie Perehovsky iz udruženja za zaštitu životinja RSPCA o okrutnom činu ostavljanja kućnog ljubimca.

“Vidjeti tog jadnog psa kako skače po automobilu slama srce. Ne mogu vjerovati da neko tako nešto može napraviti”, dodala je.

Udruženje The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) pokrenula je istragu. “Veterinari su skenirali mikročip i ušli smo u trag prijašnja dva vlasnika u okrugu, ali ne vjerujemo da su oni trenutni vlasnici psa pa nisu odgovorni za njegovo napuštanje”, kaže Perehovsky.

Veterinarsko osoblje psa je nazvalo Snoop i u dobrom je stanju. Ima oko dvije godine, a već je promijenio tri vlasnika i sad čeka nove.

Tužna priča proširila se internetom i izazvala različite reakcije, od tuge do bijesa, a neki su podijelili i svoja pozitivna iskustva, prenosi Index.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,