Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte ružičastog zeku rođenog bez ijedne dlake, koji je apsolutno neodoljiv

Preuzmite sliku

Popularno

Cassandra Hall iz australske Victorije vidjela je u lokalnoj uzgajivačnici zečeva reklamu za mladunčad, a na jednoj fotografiji je pisalo “bezdlaki nisu na prodaju”.

Tada je već imala jednog zeca kod kuće, no zaintrigirao ju je bezdlaki zeko. Zamolila je uzgajivača da joj pošalje još fotografija, a on joj je rekao da ga može dobiti besplatno. Dan kasnije Cassandra je otišla po zeca i on je postao njen novi član porodice.

Podsjećao ih je na bezdlaku mačku iz Austina Powersa pa su ga nazvali Mr. Bigglesworth. Bili su zabrinuti za njegovo zdravlje, no koliko su god istraživali o njegovom stanju, nisu mogli ništa pronaći pa su objavili fotografiju na Instagramu i pitali zna li neko više o zečevima bez dlake, prenosi index.hr.

 • Za sedam dana mediji su počeli objavljivati članke o Mr. Bigglesworthu, a ljudi iz raznih dijelova svijeta javljali su se Cassandri kako bi ispričali svoja iskustva.

  Prema njihovim pričama, ako dva zeca imaju “bezdlaki” gen, sigurno će se okotiti zeko bez dlake, no oni u većini slučajeva prežive tek mjesec dana.

  “Trenutno je Mr. Bigglesworth veoma zdrav bez obzira na njegov izgled”, rekla je Cassandra za Bored Pandu.

  Mr. Bigglesworth jede dvostruko više nego drugi zečevi, a svakih šest mjeseci ide na pregled kod veterinara.

 • “On živi s nama u kući, nikad ga ne puštamo van jer u Australiji vlada kalicivirus koji ubija zečeve, a prenosi se ubodom komarca. Grijemo ga njegovim brojnim vestama i druženjima sa zečicom Miss Cinnamon Bun”, našalila se Cassandra.

  “Ako mu je hladno, drhti kao čovjek. Koža mu je na opip kao dječja, jako meka, a ako se ogrebe, koristimo mast od indijske banane. Treniran je da obavlja nuždu u mačjem WC-u”, dodala je.

  Zeko se odaziva na svoje ime i zna kad je napravio nešto nestašno.

 • “Zečevi su vrlo inteligentne životinje, treba se dobro brinuti o njima i zabavljati ih igračkama jer inače mogu postati destruktivni”, objasnila je.

  Zečevi nisu za svakog jer zahtijevaju svakodnevnu brigu. Možda ih se ne treba šetati kao pse, ali treba im svaki dan očistiti kavez, dati im svježu vodu i lisnato zeleno povrće jer bi inače mogli imati problema sa zdravljem.

  Mr. Bigglesworthovi pratitelji na Instagramu ga obožavaju, a njegovi vlasnici dio prihoda koji dobivaju od sponzora doniraju u humanitarne svrhe. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje