Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upoznajte mačka koji obožava vodu i kupanje

Svi mi znamo koliko mačke ne podnose vodu. Čak i kada su u pitanju one znatiželjne koje voda privuče, osobito kada teče u sudoperu, brzo pokažu da je ipak ne vole čim je osjete na šapicama ili krznu. One mace koje se približe bazenu ili kadi kako bi vidjeli šta se to toliko ljulja i presijava – često završe u vodi pa požale. Takve smo prizore vidjeli mnogo puta.

No rijetko viđamo mačke koje zaista vole vodu. Mačak Cooper spada u tu skupinu. On vodu jednostavno obožava. Voli je piti iz čaše, voli njušku i šapice zavući u čašu pa se igrati vodom koju njegov vlasnik nije popio, voli se igrati vodom dok njegov vlasnik pere suđe ili zube, a više od svega voli kupke, prenosi index.hr.

Niklas ga je nekoliko puta uhvatio kako skače u tuđe bazene, a prema njegovim riječima, Cooper nije najbolji plivač. No on uživa biti i na plaži. Iako je ocean prehladan za kupanje, Cooperu je dovoljno biti kraj valova i gledati ih s divljenjem.

Niklas mu dopušta kupke dvaput mjesečno te naglašava kako to ne radi zbog toga što je prljav, već zato što Coopera to veseli najviše na svijetu. U nastavku pogledajte video koji prikazuje njegovu ljubav prema vodi.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,