Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhvatili pitona i iz stomaka mu izvukli čitavu svinju

Preuzmite sliku

Potjera za lopovom je krenula kada su shvatili da im iz obora nedostaju dvije svinje, a iz kokošinjca nekoliko pilića.

Vjekovni strah od vuka koji vreba domaće životinje toliko je jak da je postao motiv i dječjih baki. Pretpostavljamo da su vam sada na pamet pale ovce ili sedam jarića. A sada zamislite: to što ste vi osjetili prema vuku, na drugom kraju svijeta, ljudi osjećaju prema pitonu. Paralela je možda neobična, ali je realna.

Prije nekoliko dana britanski Daily Mail prenio je vijest da su stanovnici jednog sela u filipinskoj provinciji Aurora iz stomaka pitona izvukli čitavu svinju. Za naše podneblje, ova vijest je prava egzotika. Kada pogledate fotografija, ali i mnoge druge snimke i vijesti koji će vam se pojaviti nakon jednostavne pretrage na internetu, shvatate da momci koji hvataju zmiju to rade veoma vješto, prenosi nationalgeographic.rs.

U ovom selu, potjera za lopovom je krenula kada su shvatili da im iz obora nedostaju dvije svinje, a iz kokošinjca nekoliko pilića. “Armando Gotam je zamolio sina da nahrani životinje, a on se vratio i rekao da nedostaju dvije svinje i nekoliko pilića”, ispričao je jedan od lokalnih stanovnika. Ubrzo su pronašli trinaest meetara dugog pitona kako mirno spava u žbunju u blizini, dok mu je predio stomaka bio nabrekao od veličine svinje.

Mještani su zmiju ubili i “okačili” na drvo kako bi joj rasporiili stomak i kog je potom ispala čitava svinja.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,