Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ugrožena vrsta kornjače spašena nakon cunamija u Indoneziji

Preuzmite sliku

Konzervatori su u indonezijskoj provinciji Lampung vratili natrag u more kornjače kritično ugrožene vrste nasukane na obali nakon cunamija koji je pogodio područje Indonezije prošle subote.

“Tim konzervatora evakuirao je kornjače i druge vrste divljih životinja koje su se nasukale na obali”, rekao je u srijedu glasnogovornik indonezijskog ureda za katastrofe Sutopo Purwo Nugroho.

Državna novinska agencija Antara izvijestila je da je 15 ‘hawksbill’ kornjača vraćeno natrag u more. Pronađene su u nedjelju i ponedjeljak nakon cunamija koji je pogodio obalna područja provincija Lampung i Banten, prenosi Hina.

Isječak koji se širi društvenim mrežama prikazuje spasioce koji su pronašli brojne kornjače nasukane u grmlju na plaži Tanjug Lesung u distriktu Pandeglang, dok su tragali za žrtvama cunamija.

Plaža je popularno turističko odredište i bila je puna turista tokom produženog vikenda uoči Božića te je među tri mjesta gdje je pronađen najveći broj žrtava cunamija koji je u subotu pogodio Indoneziju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,