Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ugodno s korisnim: Mačići se slobodno kreću u knjižari u Kanadi, kupci ih mogu čak i usvojiti

Preuzmite sliku

Ako ste ikada poželjeli da usvojite slatku malenu mačku, vaša prva misao vjerovatno bi bila odlazak u sklonište za životinje, piše Bored Panda. Međutim, jeste li razmišljali o odlasku u knjižaru?

Knjige i kafa Otis & Clementine je knjižara u Kanadi koja je uzela inovativan pristup kako bi uvjerila ljude da spase mačiće. Kad dođete da podignete ili kupite knjigu, primijetit ćete nešto neobično.

  • Mačići! Puno mačića! Igraju se i spavaju među knjigama. Najbolje od svega je što možete usvojiti bilo koje mače u knjižari i dati im zauvijek dom kakav zaslužuju. Mačke, kafa i knjige. Može li bolje od toga?

  • Međutim, usvajanje ovih mačića nije tako lako. South Paw Conservation upravlja sa svime i to košta 255 kanadskih dolara (oko 343 KM) za usvajanje mačića. Naknada za uvojenje pokriva sve, uključujući i medicinske troškove. Nadalje, budući vlasnici kućnih ljubimaca također trebaju pružiti dobre uslove prije nego što svog kućnog ljubimca dovedu kući.

  • Helmke, vlasnica knjižare je pokrenula program usvajanja mačića prošle godine kada je shvatila da u njenoj radnji ima dosta prostora za slatke mačiće. Do sada je usvojeno preko 30 mačića iz knjižare. A sigurni smo da će se taj broj povećati. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,