Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udomili psa koji nije mogao hodati, pa postao zvijezda Instagrama

Preuzmite sliku

Zoe i njen suprug s huskyjem Fenixom žive u Kaliforniji, a ona je inače life coach. Preko Fenixa ljude potiče na ljubav prema sebi i kako biti sretan i kad imaju neke životne poteškoće…

Psić Fenix Lumiere kad je bio štene nije mogao normalno hodati, jer je imao motoričkih problema. Nakon četiri godine, bijeli haski s prekrasnim plavim očima širi ljubav sa milionima ljudi na društvenim mrežama. Na Instagramu ga prati gotovo 200.000 ljudi, prenosi 24sata.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fenix Lumiere (@fenixlumiere)

Prije nego su ga današnji vlasnici udomili, Fenix je bio u skloništu gdje su ga zanemarivali.

– Bio je toliko pothranjen da nije mogao stajati na nogama. Nije se prestao tresti, trebalo je neko vrijeme da shvatimo što mu je – ispričala je Fenixova vlasnica, Zoe Lumiere za The Dog People.

Kako kažu, Fenixovi vlasnici odmah su znali da je on njihov pas, čim su ga vidjeli.

– Bio je to magičan trenutak. Nismo znali kako će biti kad ga dobijemo, ali zapravo ima blagu bolest. Cerebelarna hipoplazija puno je izazovnije stanje za mnoge pse. Dakle, ne želim ni na koji način umanjiti značaj bolesti, poremećaja jer je to vrlo izazovno. Neki psi trebaju invalidska kolica za kretanje. Ali njegovo stanje je vrlo blago – objasnila je Zoe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fenix Lumiere (@fenixlumiere)

Fenix se kreće otežano, no to ne umanjuje njegovo veselje i pozitivan duh, koji oduševljava njegove pratioce. Zoe i njen suprug s Fenixom žive u Kaliforniji, a ona je inače life coach.

Preko Fenixa ljude potiče na ljubav prema sebi i kako biti sretni i kada imaju neke životne poteškoće. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje