Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sudbina psa sa deformitetom: Zamalo eutanaziran, a sada je postao popularan (FOTO)

Preuzmite sliku

Picasso je mješanac pitbul terijera, ima 10 mjeseci i rođen je sa deformacijom lica.

Njuška mu naginje na jednu stranu, a čeljust na drugu, zbog čega ga je vlasnik napustio, a on je bio osuđen na eutanaziju ako ga niko ne usvoji. Ali su onda stvari po umiljatog psa krenule nabolje.

On i njegov brat Pablo jedini su koji nisu uspjeli biti udomljeni, pa su završili u azilu u Kaliforniji. Da ih niko nije usvojio, bili bi eutanazirani.

Međutim, u Picassa se zaljubila šefica skloništa  iz Oregona.

– Pitala sam jednu od volonterki u skloništu da li imaju pse sa posebnim potrebama. Rekla je da imaju jednog sa deformacijom lica i čim sam vidjela njegovu sliku nisam mu mogla odoliti – kazala je Liesl Wilhardt.

Kada je čula da su Picasso i Pablo na listi za eutanaziju, odmah ih je uzela. Osim neobičnog izgleda i gornjih očnjaka koji mu se zabijaju u donje desni, s Picassom je zdravstveno sve u redu.

– Malo neuredno jede. Može da jede sa strane, ali se isprlja sve oko njega. Ista stvar se dešava i kad pije vodu – objasnila je Wilhardt.

Picasso je, otkako je prije dvije sedmice došao u novo sklonište, postao prilično popularan na društvenim mrežama, pa su mnogi zainteresirani da ga usvoje.

– Ali, ako žele njega moraju uzeti i Pabla, jer su međusobno jako povezani – kaže Wilhardt.

Obojica idu na usvajanje, kad Picassu riješe problem i izvade očnjak koji mu smeta da normalno funkcioniše. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,