Petak, 19. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šta položaj u kojem spava govori o vašem psu? (FOTO)

Jeste li se ikad zapitali šta položaj u kojem spava govori o vašem psu? Odgovor na to pitanje donosi portal LittleThings.com, opisujući šest najčešćih položaja u kojima se naši četveronožni ljubimci odmaraju.

Najčešći položaj u kojem psi spavaju jest tzv. položaj lisice! Kao što možete vidjeti na fotografiji broj 1, u ovom položaju pas je ugodno sklupčan. Tako pas prirodno zadržava toplinu, istovremeno štiteći glavu, noge i ostale vitalne organe.

Nekim psima draže je pak spavanje na boku! Riječ je o smirujućem položaju kojim psi vlasnicima pokazuju kako se u njihovom društvu osjećaju sigurno.

U Superman-položaju najčešće spavaju štenci koji su živahni i puni energije. Položaj je to koji im omogućuje brzo ustajanje na vlasnikov poziv te kretanje u akciju.

Za razliku od Superman-položaja u kojem psi leže na trbuhu s ispruženim udovima, spavanje na trbuhu (kao na fotografiji broj 4) govori da pas nije opušten jer im zgrčeni mišići ne dozvoljavaju da uđu u REM fazu sna.

No to ne znači da isti psi, kad su budni, nisu opušteni! Ovako najčešće spavaju najnježniji i plahi članovi čopora.

Za kraj smo ostavili dva opuštajuća položaja! Položajem u kojem izgledaju kao da su onesviješteni (fotografija broj 5) psi vam pokazuju kako se u vašem društvu osjećaju sretno i opušteno. Ista stvar odnosi se na položaj lude noge (fotografija broj 6).

Budući da su u tom položaju najranjiviji, psi spavaju na leđima samo kad se nalaze u za njih poznatom okruženju i okruženi poznatim ljudima kojima beskrajno vjeruju. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,