Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spasio štene kojota iz vode, pa proveo s njim 10 dana na raftingu

Preuzmite sliku

Štene kojota koje je upalo u mrzlu vodu bilo je u nesvijesti, a hrabri Justin uspio ga je izvući iz rijeke i oživjeti. Zajedno su proveli na raftingu dane, a potom ga je predao organizaciji za rehabilitaciju divljih životinja.

Justin je bio je na višednevnom raftingu niz rijeke Red Deer i Saskatchewan u Kanadi. Jednog dana čuo je nekakav zvuk, što je opisao kao ‘borbu psa’. Istraživao je, ali nije ništa pronašao. Par sati kasnije, dok je pecao, čuo je cviljenje. Pokušao je ustanoviti odakle dolazi zvuk. Budući da je voda bila tamna i mutna nije mogao razabrati šta je to. Dok se naginjao, Justin je neočekivano pao u ledenu vodu. Tamo je napokon otkrio o čemu je bila riječ – bilo je to štene kojota, prenosi 24sata.hr.

Uspio ih je oboje izvući van iz hladne vode.

Štene je bilo u nesvijesti i činilo se da ne diše, ali srećom, Justin je  imao iskustva s oživljavanjem i znao je kako primijeniti Heimlichov zahvat. Nakon nekoliko pritisaka, voda je počela izlaziti iz usta šteneta i mogao je ponovno disati. Justin je zapalio vatru da se utople i osuše.

Justin i YipYip (tako je Justin na kraju nazvao svog novog ljubimca) zajedno su proveli sljedećih 10 dana na raftingu bez ikakvog signala. Justin se brinuo za YipYipa, a zajedno su i jeli i spavali.

  • Na kraju je Justin našao mjesto sa signalom i nazvao suprugu radi savjeta. Prvo je kontaktirao  organizacije u Ontariju i Manitobi prije nego što se povezao s firmom Swift Current SPCA, koja ga je preusmjerila na Društvo za rehabilitaciju divljih životinja Saskatchewana.

    YipYip je tako na kraju završio u Društvu za rehabilitaciju divljih životinja i tamo se prilagođava na svoj normalni život jer će se morati vratiti u svoje divlje stanište, piše Bored Panda (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,