Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spasili zlatnog retrivera koji se smrzavao na planini, a onda su doživjeli neprijatnost

Preuzmite sliku

Kujica zlatnog retrivera prije dvije sedmice nestala je u Wicklowu, u Irskoj. Na planini Lugnaquilli joj se izgubio svaki trag.

Srećom, pronašli su je planinari Jean-Francois i Ciara, a snimak njenog spašavanja objavili su na TikToku.

Promrzli pas nije mogao stajati, ni hodati pa je Jean-Francois prvo omotao u svoju odjeću, a onda svezao za ruksak te stavio na leđa. Pješačili su 10 kilometara nizbrdo kako bi je ugrijali i nahranili u svom domu. Trebalo im je pet sati, a čim su stigli doma, kontaktirali su Centar za spašavanje životinja Ash. Kujica je kasnije spojena sa vlasnicom.

@jeanfrancoiswillem##dog ##lostdog ##rescue ##mountain ##pet ##ireland ##lost ##dublin @ciaranolan05♬ Surrender – Natalie Taylor

Ali, par je prijavljen za kršenje epidemioloških mjera u Irskoj, da su otišli dalje od pet kilometara od kuće, koliko je dozvoljeno propisanim mjerama. Naime, par se nalazio na zakonskoj udaljenosti od odmorišta u kojem su odsjeli, ali je ta lokacija udaljena gotovo 50 kilometara od njihovog doma. Radi se o ljekarima, a u odmaralište su stigli zbog psihološke pomoći koja se tamo nudila zdravstvenim radnicima. Iz ustanove su rekli da su ugostili medicinske sestre, ljekare i njegovatelje koji su trebali predah, te da su se slijedili svi sigurnosni protokoli. (Faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,