Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimio ogromnog morskog psa kako lovi manje, jednog je pojeo živog

Preuzmite sliku

Popularno

Godišnja migracija morskih pasa uz obalu Floride jedan je od najluđih prirodnih događaja koji se mogu vidjeti u toj saveznoj državi.

Morski psi prate lagani obrok, a manje ribe obično prate vremenske prilike. Kad je migracija u punom zamahu, neposredno duž obale istočne Floride mogu se vidjeti deseci hiljada relativno manjih morskih psa, prenosi Index.

Godišnja migracija morskih pasa osobni je favorit i Josha iz BlacktipHa, najvećeg ribolovnog kanala na YouTubeu. On migraciju svojim dronom prati manje-više svaki dan, u nadi da će uhvatiti zanimljive i nesvakidašnje snimke.

Jučer je na YouTubeu objavio neke kadrove s posljednje migracije, a na snimku se vidi veliki morski pas iz porodice mlatovka (Hammerhead Shark) kako vreba male morske pse, prije nego što jednog živog pojede.

“Jesam li slučajno upalio Discovery kanal?”, jedan je od komentara koji je dobio najviše lajkova. I mnogi drugi bili su puni hvale za snimak, a mnogi su se pitali zašto ih on nije pozvan na sedmicu morskih pasa (koji je bivši inženjer, a danas YouTuber Mark Rober obilježio testirajući mogu li morski psi osjetiti kap krvi u vodi).

Inače, najpopularnija snimka na kanalu BlacktipHa datira iz 2014. godine i dosad je prikupila gotovo 50 miliona pregeda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,