Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Slon provalio u uredske prostorije nacionalnog parka i pojeo – hranu za mačke

Preuzmite sliku

Nije napravio nikakvu štetu, nego je nakon mršavog obroka mirno otišao nazad u šumu

Glad zaista ne pita, a dokaz tome je slon Bunshuay. Taj inače divlji slon, koji živi na Tajlandu, prošetao je do uredskih prostorija nacionalnog parka u kojem živi. Najprije je pronjuškao po travi, tražeći kakav fin zalogaj, a kad mu to nije pošlo za rukom, krenuo je dalje.

No, u ovom slučaju to dalje ne znači povratak u šumu, nego ulazak u prostorije i nastavak potrage za hranom. Sve je pretražio, ali ništa nije bio jestivo. No, onda je našao nešto slasno: mačju hranu. Zdjelica nije bila puna, ali je Bunshuay skroman momak, koji je pokupio ostatke. Jasno je kako ostaci mačje hrane nisu neka količina, ali svejedno, zahvalno je pokupio što je pronašao.

  • Neobične zvukove čuo je zaposlenik nacionalnog parka Natthakan Charoendong, koji je došao vidjeti o čemu se radi. Nemalo se iznenadio kad je vidio slona kako jede iz mačje posudice. Upravo je sažvakao zadnje kekse kad ga je vidio, pa se počeo polako povlačiti prema izlazu. Čim je izašao, slon je otišao nazad u šumu.

    – Prestrašio sam se da bi mogao razbiti prozor, ali bio je smiren i očito nas je posjetio samo kako bi pojeo mačju hranu. Nije ostavio nikakvu štetu iza sebe – rekao je Natthakan. (Jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , ,