Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sahrana na kojoj se konj oprašta od čovjeka rasplakala svijet (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Dok je bio živ, 34-godišnji Wagner Figueiredo de Lima i njegov voljeni konj, Sereno, bili su nerazdvojni. Nažalost, njihov zajednički život naglo je prekinut…

Lima je preminuo početkom ove sedmice od ozljeda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u blizini svog doma u Paraibi (Brazil) – ostavivši neutješne, ne samo članove svoje obitelji, već i svoj najboljeg prijatelja, Serena.

U utorak, brojni članovi obitelji i prijatelji okupili su se na sahrani, prije koje su odali počast Limi. Znajući koliko mu je Sereno značio, njegov brat Wando predložio je da i konj bude s njima.

Niko nije očekivao ono što će se dogoditi.

Kada je stiglo vozilo s kovčegom, Sereno je, čini se znao, da je u njemu njegov najbolji prijatelj.

“Odmah je prišao vozilu, počeo je praviti krugove oko kovčega i njušiti. Onda je ispustio najtužniji zvuk na svijetu. Svi smo zaćutali i zaplakali kad se to dogodilo. Sereno je potom počeo udarati kopitama i stavio je svoju glavu na kovčeg”, ispričao je za Dodo Kyioshi Abreu koji je prisustvovao sahrani.

Wando je dodao kako se činilo da je konj shvatio šta se događa i da je zaželio da kaže zbogom. Sereno se potom pridružio tužnoj povorci koja je pratila Limu na posljednji počinak.

“Sve do groblja, ispuštao je tužne zvukove i udarao kopitama”, kazao je Wando.

Srećom, Sereno neće biti sam u tuzi sa Limom. Wando ga je doveo na svoju farmu – želeći osigurati da će ovaj divni konj imati dovoljno ljubavi i pažnje i u novom domu, u godinama koje su pred njim… (radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,