Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Rijedak prizor: Nastavnik tokom istraživanja šume “ulovio” mladunčad medvjeda kako plešu

Preuzmite sliku

Nastavnik fizičkog vaspitanja Valtteri Mulkahainen iz Sotkamoa u Finskoj većinu svog slobodnog vremena posvećuje fotografiji. Posljednjih šest godina Valtteri je snimao divljinu svoje zemlje i zabilježio mnoge magične trenutke. Ovo je priča o jednom od njih, piše Bored Panda.

3. juna 2013., Valtteri je planirao da istraži finsku šumu oko grada Martinselkonena. Dok je muškarac istraživao to područje, primijetio je medvjeda kako ulazi na čistinu s nekoliko mladunaca, prenosi Tuzlanski.ba.

“Mladunci su se ponašali kao mala djeca”, rekao je Valtteri. „Oni su igrali, pa čak i započeli nekoliko prijateljskih borbi. Osjećao sam se kao da sam na igralištu ispred moje kuće, gdje mala djeca lutaju unaokolo. U jednom su trenutku njih trojica ustali na zadnje noge i počeli gurati jedni druge. Kao da su plesali u krugu. ”

  • Valtteri je bio u skloništu udaljenom 50 metara od divne akcije i imao je savršen pogled. „Fotografisao sam mladunce sa medvjedom cijele večeri i cijele noći“, rekao je.

  • Međutim, činjenica da je Valtteri uspio doći do tako jasnih fotografija porodice medvjeda zaista je fascinantna. Medvjedi će obično pokušavati izbjeći ljude najbolje što mogu. Ljudi ih rijetko vide u divljini, jer se ove životinje gotovo uvijek povuku odmah nakon otkrivanja naše prisutnosti.

  • Oštra osjetila i sposobnost da se tiho kreću čine ih savršenim u ovoj igri skrivača. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,