Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pustinjska lisica Tesla: Egzotični ljubimac s Instagrama

Preuzmite sliku

Pustinjska lisica Tesla definitivno je najslađi primjerak svoje vrste na Instagramu, a sigurni smo – i šire. Na svom profilu @tesla_1001 broji više od trideset hiljada pratitelja, a s obzirom na njenu umiljatost to nas nimalo ne čudi, piše journal.hr.

Maleno tijelo, velike uši i znatiželjne oči ovog mezimca čine jednim od rijetkih životinja koje baš i ne viđamo svaki dan u kući. Preslatka lisica sa stalnom adresom u Michiganu, osvojila je srca na društvenim mrežama stara je nešto više od godinu dana, upoznajte Teslu u nastavku.

Pustinjska lisica Tesla

Fennec ili pustinjska lisica naziv je za ova preslatka stvorenja koja potiču iz Sjeverne Afrike, a mogu se naći i u našim krajevima. Egzotični ljubimac lako se može pripitomiti pa ga sve više ljudi počinje držati kao kućnog ljubimca. Poznati su i kao najmanje lisice na svijetu, a za držanje kod kuće potrebna je posebna dozvola. Puna težina u zreloj dobi ne prelazi im jedan kilogram, a zbog osebujne naravi bolje je da ih ne pokušavate sprijateljiti s ostalim ljubimcima i malom djecom. Tesla je pak sasvim suprotan primjer, uživa u druženju sa sustanarkom – mačkom.

Tesla je međutim, prava maza. Uživa u svemu i posebno se voli maziti s vlasnicima. Krasi ju raskošno bijelo krzno, a duge uši naspram kratkog dijela zaista su neodoljiv spoj. Lisica je životinja koja voli lov, stoga će joj duge šetnje biti neophodne. Život s njima ne zahtijeva posebnu brigu. No, one pripitomljene traže pažnju i ne vole biti usamljene, za razliku od svojih ‘divljih’ inačica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,