Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Proslava dječijeg rođendana krenula po zlu: Aligator pred dječicom napao trenericu

Preuzmite sliku

Aligatori imaju duge repove, oštre zube, kratke noge. Inteligentni su, hladnokrvni, obožavaju da plivaju, imaju vertikalne zjenice koje se šire pri slabijem svjetlu, zahvaljujući čemu su izvrsni lovci. Njihovi repovi su mišićavi, a iako deluju tromo – kreću se brzo i potreban im je djelić sekunde za krvoločni napad. 

Trenericu životinja koju je aligator napao tokom proslave dječjeg rođendana u Utahu tokom vikenda spašena je u hrabrom poduhvatu, nakon što je promatrač skočio na leđa gmaza i pomogao pokoriti životinju.

Trenerica, Lindsay Bull, rekla je za NBC-jevu podružnicu KSL da hrani muškog aligatora u Scales and Tails u prigradskom Salt Lake Cityju, obrazovnoj i zabavnoj kompaniji u kojoj je radila gotovo četiri godine. Napad dogodio u subotu, prenosi wfla.com.

Bull je rekla da je planirala hraniti gmaza, te mu je otvorila prostor kad se počeo ponašati agresivno. Zgrabila ga je ispod donje čeljusti i odgurnula ga a on je zgrabio ruku, na kraju ipak sve je proteklom sa ozbiljnim povredama ali bez tragičnih posljedica, a video napada postao je viralan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,