Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preuzeo brigu o napuštenom jajetu pa snimio kako se iz njega rađa prekrasna papiga

Preuzmite sliku

Na YouTube kanalu Chick Called Albert nedavno je objavljen video koji je ispričao predivnu priču o čovjeku koji je ugledao napušteno jajašce i koji ga je odnio svojoj kući i brinuo se o njemu sve dok se iz njega nije izlegla prekrasna papiga.

Muškarac je bio u prodavnici za kućne ljubimce kada je u jednom od kaveza za papige primijetio napušteno jaje.

“Na podu kaveza bilo je malo jaje. Vidio sam samo mužjaka, a vlasnica mi je objasnila da je prodala ženku papige. Zamolio sam je da mi preda jaje, a ona je pristala”, ispričao je muškarac.

Kad je stigao kući, stavio je jaje u inkubator, nadajući se da će uskoro iz njega izaći novi život. Nakon nekoliko dana inkubacije već je mogao vidjeti srce koje kuca u unutrašnjosti jajeta, prenosi index.hr.

  • 19. dana brige o jajetu malena papiga počela je izlaziti. Bila je  nevjerovatno mala i krhka. Strpljivo ju je hranio osam puta dnevno, a ona je brzo rasla.

    Jednog dana odlučio je nazvati prodavnicu kako bi saznao je li papigin otac prodat, a kada su mu odgovorili da nije, rekao je da će doći po njega jednom kada malena papiga nauči letjeti i tako je i bilo.

  • Priča je oduševila brojne korisnike, a video je prikupio gotovo 40 miliona pregleda u nešto manje od šest mjeseci.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,