Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preslatka flamingo beba koja pokušava stajati na jednoj nozi osvojila internet

Preuzmite sliku

Kada neko spomene flamingo ptice, na pamet vam sigurno padnu tri stvari. Prva je ružičasta boja, druga su flamingosi na napuhavanje koji su već nekoliko ljeta normalna pojava na plaži, a treća, ali nikako najmanje bitna, stajanje je na jednoj nozi. Ovo posljednje je svojevrstan potpis ovih slatkih i neobičnih ptica.

One se ne rađaju ružičaste, to je nešto što dolazi s vremenom, a razlog su alge i škampi kojima se hrane, odnosno beta karoten kojim su bogati. Isto tako, ove se ptice ne rađaju s vještinom stajanja i balansiranja na jednoj nozi. Kao i svake druge bebe, i one moraju naučiti biti velike i samostalne.

Ovaj maleni flamingo je oduševio hiljade ljudi svojim vježbanjem i pokušajima balansiranja. Sigurni smo da će vrlo brzo postati snažniji i spretniji kako bi uspio u toj vještini koja je donedavno ljudima bila nejasna. Naučnici nisu znali zbog čega ove ptice stoje i spavaju na jednoj nozi, a razlog je ljudima čudan. Na taj način one štede energiju. Na ovo pitanje naučnici su odgovorili tek 2017. godine, piše index.hr.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,