Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pozirala sa “slatkom” životinjicom: Nije imala pojma da je u ruke primila jednu od najopasnijih životinja na svijetu

Preuzmite sliku

Popularno

Turistica Kaylin Marie odlučila je pozirati sa životinjom na koju je naišla na Baliju. Međutim, nije imala pojma da je riječ o jednoj od najopasnijih životinja na svijetu.

U dlanove je primila malu smeđu hobotnicu s tamnoplavim tačkicama. Mislila je da je riječ o bezazlenom mekušcu, a zapravo je riječ o smrtonosnoj vrsti koja sadrži dovoljno otrova da ubije više od 20 ljudi, navodi Healthline. Zbog toga se ovaj morski stanovnik, koji naraste samo 4 centimetra, smatra jednim od najotrovnijih stvorenja na Zemlji, izvještava CNET.

@kaylinmarie21Called my dad crying 3 hours later in Bali🙃 #blueringoctopus #bali #uluwatu #fyp #imdumb #thanksjesuschrist #ShowerWithMoxie #EnvisionGreatness

♬ Oh No Oh No Oh No No No – Dubskie

Sam ugriz ovog stvorenja je relativno bezbolan, ali njegov otrov može izazvati probleme s disanjem i paralizu već nakon 10 minuta. Plava prstenasta hobotnica ne napada ako se ne osjeća ugroženom, prenosi index.hr.

Kaylin je zahvalna što je još uvijek živa. U komentarima na TikToku, gdje je objavila snimku stvorenja koje drži u dlanovima, otkrila je da je u istom danu držala čak dvije plave prstenaste hobotnice 20 minuta i pokušala ih nahraniti narandžama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,