Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potrošili bogatstvo na rođendan svog psa: Snimili spot, iznajmili brod, naručili tortu…

Preuzmite sliku

Prethodni rođendani uključivali su zabavu u bazenu za pse i ljude, fotografisanje s kolačima i zabavu na temu koronavirusa u prošlogodišnjoj izolaciji.

Lauren Blake (30) i njen partner Kieran iz Nottinghama u Ujedinjenom Kraljevstvu potrošili su 3.000 funti na proslavu rođendana svog engleskog buldoga – Davea. Proslava je uključivala iznajmljivanje broda, izradu muzičkog spota te tortu u obliku slavljenika.

Kako piše Mirror, angažovalisu slastičarku Laru Mason koja vodi slastičarnu Cake Everything, a na njenim društvenim mrežama vidjeli su da izrađuje torte u raznim oblicima. Stoga su zatražili da torta bude u obliku Davea u mornarskoj odjeći, kako bi odgovarala njemu na njegov poseban dan, prenosi Večernji list.

Za izradu kolača bilo je potrebno tri dana, a korišteno je 80 jaja, 2,5 kg maslaca, 2,5 kg šećera i 2,5 kg brašna, kao i 3 kg krem sira, 3 kg ganachea i oko 5 kg čokolade za modeliranje.

– Svake godine organizujemo njegove proslave s idejom da je s nama tako kratko pa bi svaki rođendan trebao biti obilježen kao poseban. Daveov rođendan slavimo više od naših, a on zaslužuje da bude potpuno razmažen – ispričala je Lauren.


Prethodni rođendani uključivali su zabavu u bazenu za pse i ljude, fotografiranje s kolačima i zabavu na temu koronavirusa u prošlogodišnjoj izolaciji.

– Imamo velike planove za njegov deseti rođendan, nadamo se da ćemo ga provesti po Europi kako bi proveo svoju mirovinu doživljavajući sve što život nudi i upoznao različite njuške – dodala je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,