Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Porodica na Tajlandu zatekla slona u kuhinji

Preuzmite sliku

Neke porodice koje žive u džungli strahuju od toga na šta sve noću mogu da nađu, a jednom domaćinstvu na Tajlandu prizor slona koji pretražuje po njihovoj kuhinji nije bio potpuni šok.

„Opet je došao da kuha“, napisao je sarkastično Kitichai Budchan ispod Facebook videa koji je snimio tokom vikenda, a na kojem se vidi slonova glava u njegovoj kuhinji, prenosi Hina.

Vjerovatno vođena noćnom glađu, džinovska životinja progurala je svoju glavu u kuhinju u ranim satima u nedjelju, koristeći se surlom da pronađe hranu.

U jednom trenutku, slon je podigao plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila tečnost, kratko je pregledao, a onda je stavio u usta, i tu se video zaustavio.

Kitichai i njegova supruga žive blizu nacionalnog parka na zapadu Tajlanda, pored jezera gdje se slonovi često kupaju dok tumaraju džunglom.

Nije bio uznemiren pojavom ove životinje, prepoznavši je kao redovnog posjetioca koji često dolazi u domove u njegovom selu gdje jede, a onda odlazi natrag u džunglu.

Slon je zapravo uništio njihov kuhinjski zid u maju, rekao je, napravivši otvorenu kuhinju koja podsjeća na „drive-through“ prozor.

Ovaj vikend, jedini zadatak mu je bio da pronađe hranu.

Kitichai kaže da je glavno pravilo po pitanju neželjenih gostiju da se ne hrane.

„Kad ne dobiju hranu, odu sami od sebe“, rekao je agenciji AFP.

„Već sam se navikao na dolaske slonova, tako da nisam bio zabrinut“, dodao je.

Divlji slonovi učestala su pojava u tajlandskim nacionalnim parkovima i područjima koja ih okružuju, s poljoprivrednicima koji ponekad prijavljuju da im je gladno krdo slonova pojelo voće i usjeve kukuruza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,