Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Piton od 4,5 metara bio uzrok nestanka životinja iz komšiluka i svakodnevnog lajanja pasa (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Burmanskog pitona, dugog 4,5 metra i teškog 72 kilograma je pronašla Pauline Horstdaniel u svome dvorištu u američkom gradu Warren County nakon nakon što ju je probudilo lajanje njenog psa.

  • piton-u-dvoristu-ubijen-jeo-zivotinje
  • “Bila sam prestrašena”, kazala je za KTVI. “Probudila sam supruga koji je izašao u dvorište sa pištoljem u ruci”, dodala je. “Imao sam namjeru da ga uhvatim, sve dok nisam vidio koliki je. Tada sam pomislio: ‘Ne. Neću da se igram s tim'”, rekao je Dement. Dodao je i da osjeća veliko žaljenje što je ubio zmiju i da želi da vlasnik koji je izbacio ljubimca iz svoga doma preuzme odgovornost.

  • Burmese-Python-piton-u-dvoristu-ubijen
  • Naime Pauline je prvo pozvala eksperta za zmije koji je rekao da će uhvatiti zmiju, ali za nekoliko dana, kada se vrati u grad, priča ona te dodaje da su se plašili da njihov pištolj neće biti dovoljno velik da obavi posao, pa su posudili sačmaricu od komšije Claytona Dementa koji je ubio pitona sa dva pogotka u glavu.

    Stanovnici ovog naselja su zabrinuti i dalje jer smatraju da u komšiluku ima još zmija i kažu da se neće osjećati sigurno sve dok ne dođe zima. Ali makar sada znaju razlog dosadašnjeg nestanka manjih životinja iz komšiluka, kao i uzrok lajanja pasa tokom noći. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje