Srijeda, 19. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Patka odlučila usvojiti deset pačića koji su ostali bez mame (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mladunci koji rano ostanu bez mame imaju prilično male šanse preživjeti, posebno divljini, ali šanse im se povećavaju ukoliko maleni pronađu neku, životinjsku ili ljudsku zamjenu. Upravo priču o takvom jednom spajanju prenosi The Dodo.

Jedna od službenica za kontrolu životinja, Diane Desrosiers, spasila je deset malenih pačića koji su sami, bez majke, lutali ulicama Southgatea u Michiganu. Budući da nije znala šta s njima, odlučila ih je staviti u maleni transporter i prevesti do obližnjeg South Winds Golf kluba, kako bi ih pustila u tamošnje jezero.

Tamo je naišla na drugu mamu patku, Stellu, koja se u tom trenutku brinula za devet svojih pačića, ali je odlučila preuzeti brigu i za pristigle mladunce bez majke. U videu objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako Diane ispušta pačiće iz transportera, a Stella mirno dopliva do njih i jednostavno ih uzme pod svoje. Taj moment bio je prilično sladak, a jedna žena koja se tamo našla kaže kako se činilo da patka, svojim ponašanjem, kao da govori “slijedite mene.”

“Oni su izgubili svoju mamu i sada imaju novu majku. Bila je to jedna od dirljivijih stvari koje sam vidio. Tako majčinska stvar.”, rekao je Chris Grandy koji je u klubu već prilično dugo i koji je snimio video i podijelio na društvenim mrežama.

Pogledajte VIDEO

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,