Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pas koji liči na medvjedića napušten je kao beba, a danas je internetska senzacija

Preuzmite sliku

Popularno

Pomeranac Bertram imao je težak život, ali danas je internetska zvijezda s gotovo pola miliona pratilaca na Instagramu. Kada je imao samo pet mjeseci, tadašnji vlasnici napustili su ga jer je bio “prevelik za prodaju”, ali uskoro je Bert pronašao novi dom u kojem mu je pružena sva ljubav.

Umjetnica Kathy Grayson vidjela je njegove fotografije na internetu i jednostavno mu nije mogla odoljeti. Kako bi dokumentirala svakodnevicu svog novog četveronožnog prijatelja, Grayson mu je otvorila Instagram račun. Tamo je počela objavljivati fotografije iz šetnji ili one na kojima drijema ili se igra, a nije dugo trebalo da fotke privuku vojsku obožavatelja, prenosi index.hr.

Kathy je za Bored Pandu rekla da je rastu Bertove popularnosti vjerovatno pridonijelo nekoliko slatkih snimki u kojima on spava u supermarketu ili u kojima je obučen kao medvjedić Paddington.

“Doista je izgledao poput medvjeda u filmu. Bilo je čudno jer stvarno izgleda poput medvjedića”, dodala je.

“Ljudi dolaze u umjetničku galeriju gdje radim i donose mu darove i fotografiraju se s njim. Uvijek su svi jako dragi, a i on je prema njima”, zaključila je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,